Razvoj izdelkov 2018-07-31T17:16:43+00:00

Razvoj slaščic

Za hotele in restavracije

V Torteriji dajemo največji poudarek na raziskovanje, preizkušanje in razvoj novih receptur. Radi imamo začimbe, kise, olja, sirupe, močne, koncentrirane okuse, eterična olja in ostale darove narave, ki jih na nov in nepričakovan način lahko uporabljamo tudi pri slaščičarstvu.

SORBARA STAKE HOUSE

LJUBLJANA

Najboljši steak v mestu? Vedno je večje navdušenje nad »ameriško« hrano na slovenskih tleh, pri čemer je Ljubljana – še posebno na bregovih Ljubljanice – prava prestolnica. Hitra priljubljenost nove hiše velikih kosov mesa na Gallusovem nabrežju, vsekakor uvršča Sorbara stakehouse med favorite ljubljanske gostinske ponudbe.

Svoj desert sestavljen iz bele čokolade, fermentiranih borovnic in sladoleda iz aktivnega oglja so prepustili ustvarjalnim rokam Željke Bohar. Rezultat združenih ustvarjalnih moči, je več kot fantastičen: mousse bele čokolade Cacao Barry Zephyr in fermentiranih borovnic, na podlagi karameliziranih kakavovih zrn in lešnikove pastegijanduje, vse skupaj oblito z črno glazuro iz aktivnega oglja in črnega kakava.

http://www.sorbara-steakhouse.si/

GOSTILNA GRABAR

PTUJ

Zakladnica gurmanskih kreacij ki prihaja iz vsakodnevnih navdihov v lokalnem okolju, svežine dneva in tradiciji, ki jo spoštujejo. Izpod rok in misli kulinarične mojstrice Alenke Grabar ter kuharske ekipe ponujajo unikatne jedi, vredne pomnenja, debate, kritike, ali fotografije.
Sladica SLOVENICA iz ajdove kaše, korenja, orehov, masla, vanilije, in mascarponejeve kreme z medom je najboljši dodatek njihovem zimskem meniju.

http://www.gostilnagrabar.com/

HOTEL LIPA

KRANJSKA GORA

Hotel Lipa je popolna oaza v samem centru Kranjske gore, v središču Zgornjesavske doline. Odkrijte temelj glamourja, z vrhunsko strežbo in elegantno notranjostjo.

V želji da ponudijo gostom bolj pogumen okus ali glamurozno čokoladno sladico, so se obrnili na Torterijo. Za njih sem kreirala naslednje slaščice:

PONORELA ČEŠNJA – mousse temne čokolade v Amarena fabri višnjami na kavno – čokoladnem biskvitu
MOJITO – kombinacija limone, mete in limete
MOMALINA – kardamom, temna čokolada Callebaut 811, špinačni biskvit in maline
VROČA ZIMA – ingver, slana karamela, medov biskvit, karamelna čokolada
TROPICANA – mango & pasijonka, združeni na biskvitu iz chia semen in kokosa
AFTER ORANGE – pepermint čokoladni mousse s koški kandirane pomaranče, glazura iz kakavovega masla in podlaga iz kakavovih zrn in lešnikove (gijanduja) paste

http://hotel-lipa.si/

Črno zrno

vrhuska kolumbijska kava

Kolumbijska kava, pripeljana v Slovenijo naravnost s kolumbijskih plantaž in sveže mleta samo za vašo uporabo. Brez industrijskih procesov, ki uničijo in prepražijo okuse in eterična olja, ki jih kava vsebuje. Brez dolgega stanja na policah v supermarketih, Črno zrno zagotavlja ta pravi okus kave.

http://www.crnozrno.com

Kavni masleni piškoti

s kavno čokoladno kremo

V masleni kakavov piškot smo dodali sveže mleto kavo. Kava se ne stopi z maslom in sladkorjem kot moka, zato je zelo pomembno da je res drobno drobno mleta. V celotno zmes pride 3 % kave, kar je ravno prav da vas citrusna nota kave poboža po brbončicah, in še kakšno minuto zapolni vaša usta s polnim okusom maslenega kavnega piškota. Kavne piškote lahko tudi nadevamo s kavnim ganachejem mlečne čokolade, ki smo ga uprabili pri pralinah, in imamo čudovito kavno kremno piškotno sladico.

PRALINE

kava

V Torteriji smo njihov Cold brew uporabili za izdelavo pralin. Tropska aroma te kave se idealno dopolnjuje z mangom in pasijonko. Pireja manga in pasijonke z agar-agarjem je samo ena plast te dobrote. Na Cold brew podlagi smo naredili tudi kavni ganache iz mlečne čokolade Callebaut 823. Odlična kombinacija, ki še bolj poudari tropske arome te kave, skupaj s temno čokolado Callebault 811 v katero so praline oblite.

OLIVIER’S & CO.

Olivno olje z mandarinami pridobivajo tako, da istočasno hladno prešajo olive in mandarine. Bogat okus oliv in citrusna nota prešane mandarinine lupine ustvarita sočen izdelek, ki je primeren tako za nedeljo popoldne kot tudi velikonočni zajtrk.

MANDARININ ŠARKELJ

(» MANDARINE CHIFON CAKE«)

Trik pri »chifon« biskvitu je pravilno razmerje olja, vode in suhih sestavin. Na videz suh in enostaven biskvit nas popolnoma preseneti z presenetljivo nežno noto mandarinine lupine. Svojo idealnost lahko okušamo dvakrat: takoj, ko je sveže pečen, še topel, ali ob jutranji kavici celo tri dni po tem, ko je pečen. Olivno olje ohranja vlago in po treh dneh okus naredi še bolj močen in bogat. Dodatna prednost olivnega olja je, da skorico kolača naredi hrustljavo in zapečeno.

LIMONIN TART Z MANDLJEVO KREMO

(»LEMON FRANJAPAN TART«)

Na videz enostavna pita v sebi krije več plasti dobrote. Linzer testo je idealna prhka in maslena podlaga za našo limonino sladico. Velika količina masla zagotavlja drobljivost in sočnost ter vzdržuje kakovost podlage za pito/tart do 5 dni. Mandljeva franjapan pečena krema iz masla in mletih mandljev se peče skupaj z linzer podlago. Pečeno maslo in mandlji; je lahko kaj boljšega? Olivier’s Lemon curd kremo namažemo na ohlajeno pito in pita je pripravljena za najbolj pomembne del – limonin ganache. Limonin ganache je tako dober, ker ga skupaj ustvarjajo Cacao Barry Zephyr bela čokolada, sladka smetana, Oliviersova lemon curd krema, sok sveže limone in eterična olja limone. Krona na vrh pa so limonine aromatizirane meringue.