Chef Željka Bohar

SLADKA CHEFINJA

ŽELJKA BOHAR

Ljubezen do kulinarike se ponavadi zgodi doma in tudi pri meni je bilo tako. Iskrice so se zanetile v mamini kuhinji, ko sem opazovala, kako strastno se loteva priprave sladkih dobrot. Seme je bilo posejano, jaz pa sem odšla svojo pot.

Po študiju ekonomije na zagrebški univerzi sem bila deset let zaposlena v marketinškem svetu na Hrvaškem in v Sloveniji, nakar je tisto malo seme iz mamine kuhinje končno vzklilo. Sledila so izobraževanja, največji ustvarjalni nemir pa je pri meni povzročilo znanje, pridobljeno v slaščičarski šoli Culinary Institute KUL IN. Seme je začelo rasti in rasti, zato sem mu morala poiskati primeren prostor in ga poimenovati. »Pa bodi Torterija,« sem si rekla!

Torterija je zdaj moj svet, v katerem nastajajo kreativne slaščice in torte. Je delavnica, iz katere se valijo omamne in prijetne vonjave. Je ustvarjalni prostor, v katerem lahko vztrajno iščem prave teksture in skrbno zbiram sestavine za popoln rezultat ter zaokrožen užitek v vaših ustih.

Slaščica mi pomeni presenečenje na krožniku. V duši sem raziskovalka in ljubiteljica čokolade, začimb in polnih okusov. »Pika na i« mojemu delu so vsekakor presenečene oči in širok nasmeh strank po nepričakovanem okusu ki ga moje sladice ponujajo.

Enter Details

Please enter a Name
Enter the contact no
Enter an Email
Confirm Booking

Your Booking has been confirmed

We have received your booking request, A confirmation mail has been sent to you.