O Željki Bohar 2018-08-09T09:09:22+00:00

Željka Bohar

Sladka chefinja

Kreativnost in ustvarjalnost sta sestavna dela moje osebnosti, zato podnevi ustvarjam svoje recepture in sanjam o nemogočih kombinacijah, ki lahko, čeprav štrlijo izven okvirov, postanejo najbolj zaželena slaščica. Moj navdih so potovanja, narava, barve, teksture, lokalne navade in okusi.

Osnovni gradniki moje ustvarjalnosti pa so vsekakor odlično poznavanje slaščičarskih osnov in sodobnih tehnik, ki sem jih imela možnost pridobiti na izobraževanjih v KUL IN slaščičarski šoli v Sisku na Hrvaškem, ter v Chocolate Academy Istanbul, Turčija.

Osrečuje me, da lahko prinašam najnovejše trende in sodobno znanje v Slovenijo ter ga skozi svoje tečaje prenašam na naše kreativne mojstre sladic. Uživam, ko skozi mrežo Callebaut in cacao Barry spoznavam najnovejša odkritja iz sveta čokolade. Znotraj mreže čokoladnih akademij učim drobne skrivnosti in velika slaščičarska odkritja ter jih z veseljem delim naprej. Pri učenju se osredotočam na obvladovanje tehnik in uporabo sodobne opreme ter na postopke in metode dela. Moji tečaji in izobraževanja niso čisto ponavljanje mojih receptur. Gre za tehnično znanje, ki ga vsakdo lahko potem v svoji kuhinji, uporabi najbolj optimalen način, s kančkom svoje ustvarjalnosti.

In kar je najbolj bistveno; moje poslanstvo je zanetiti strast v slaščičarskem ustvarjanju!.